Diamanten armbanden

Hand werk

Het lijkt tegenwoordig normaal als dingen met machines gebeuren, maar als het over diamanten gaat is dat zeker niet het geval. Diamanten worden namelijk in bijna alle gevallen gewoon nog met de hand geslepen.

Om de kwaliteit van diamanten na te gaan wordt er rekening gehouden met vier C’s.

Cut: slijpvorm
Colour: kleur
Clarity: zuiverheid
Caratweight: karaatsgewicht

Soorten diamanten armbanden

Diamanten armbanden zijn er in vele soorten en maten. Hieronder worden er een aantal beschreven.

Tennisarmband

Tennisarmbanden of eigenlijk diamanten tennisarmbanden zijn dunne, stijlvolle armbanden. Ze zijn opgemaakt uit een aantal diamanten die in een symmetrisch patroon in de armband zijn gelegd.

Parelarmband

Een parelarmband is zoals de naam al doet vermoeden opgebouwd uit parels. Ze zijn in veel soorten materiaal verkrijgbaar waaronder diamant.

Slavenarmband

Diamanten slavenarmbanden zijn meestal wit van kleur. Wat kenmerkend is aan slavenarmbanden is dat ze een geheel ronde vorm hebben en onbuigbaar zijn. Er zijn de zogenaamde bangle slavenarmbanden die om de pols geschoven moeten worden en waar geen sluiting op zit. Slavenarmbanden kunnen geheel uit diamanten bestaan of het is een aanvulling op witgoud, geelgoud of zilver.

Hoe duur zijn diamanten armbanden?

Diamanten armbanden zijn er in vele prijsklassen verkrijgbaar. Als je graag een diamanten armband tot je beschikking wilt hebben, maar je hebt weinig geld om te besteden, dan is Bol.com de ideale plaats om te kijken naar een diamanten armband. In deze online shop kosten ze op zijn goedkoopst rond de 200 euro. Als je meer geld te besteden heb kun je ze ook gemakkelijk voor 500 euro of zelfs 7000 euro kopen.

Conclusie

Wil je diamant ervaren als sieraad en vindt je armbanden een mooie toevoeging op je outfit? Dan zijn diamanten armbanden een goede keuze. Ze hebben een luxe uitstraling. Waar je goed over na moet denken is de soort armband die je kiest, er zijn namelijk erg veel soorten armbanden beschikbaar. Bovendien moet je de kiezen tussen een dure echte diamant en een goedkope diamant.