Diamanten collier


Een ketting is hetzelfde als een collier toch? Niet geheel waar want een collier is een halsketting en kan dus niet als een synoniem tot ketting gerekend worden.

Soorten diamanten
De meest bekende diamant is de een zuivere witte bijna glas lijkende diamant. Maar er bestaan meer soorten dan je wellicht van te voren dacht. Zo bestaan gekleurde diamanten die in eerste instantie minder waard zijn. Immers hoe zuiverder hoe waardevoller. Dit geldt niet voor de rode en de blauwe diamanten aangezien die erg zeldzaam zijn. Van de laatstgenoemde zijn ook veel neppe soorten beschikbaar aangezien ze wel een duur uiterlijk uitstralen.
Nep diamanten
Wil je genieten van een diamanten collier, maar wil je niet de hoofdprijs betalen. Dan kunnen nep diamanten een uitkomst zijn. Je kunt bijvoorbeeld de zogenaamde diamanten van het materiaal zirkonia aanschaffen. Naast zirkonia vindt je ook loodglas en strass als veelvuldig geziene nep diamanten. Nep diamanten zien er misschien bijna net zo uit als echte diamanten, de kwaliteit is een stuk minder.
Colliers zijn er in veel verschillende soorten en maten

Collier met edelsteen
Diamanten colliers vallen onder de colliers met een edelsteen. Omdat er een diamant aan de collier zit of de ketting is geheel uit diamanten opgebouwd is dit ook direct de duurste collier. Naast diamanten worden er ook andere edelstenen veelvuldig gebruikt. Hieronder worden er een aantal genoemd:

Robijn
Topaas
Opaal
Turkoois
Amethist
Smaragd

De diamanten colliers kunnen worden gecombineerd met goud of zilver om een premium gevoel aan de collier te verbinden. Een diamanten aan een kralen collier hangen is natuurlijk geen gezicht dus je hebt wel goed materiaal nodig om te combineren.
Dunne diamanten collier
Colliers die volledig uit diamanten bestaan zijn natuurlijk ontzettend duur, maar voor de rijken onder ons is het wellicht een mooie toevoeging op de sieradenkast. Naast volledig diamanten dunne colliers zijn er uiteraard ook dunne colliers die uit zilver of goud bestaan en een bedel in de vorm van diamant hebben. Deze geven ook een mooie look op je uiterlijk, maar zijn tenminste betaalbaar.
Hoe duur zijn diamanten colliers?
Diamanten colliers kunnen ontzettend duur zijn. Als je bijvoorbeeld een perfect geslepen diamanten collier wilt kopen kun je wel meer dan 25.000 euro kwijt zijn. Bij een diamanten collier met enkele en diamant als hanger kun je wel 500 euro kwijt zijn. Voor colliers gemaakt uit nep diamanten betaal je een stuk minder en kun je ze al rond de 20 euro kopen.