Diamanten horloges

Hand werk
Diamanten worden nog op de oude manier gemaakt, dit betekent dus niet met machines maar met de hand. Ze kunnen (nog) niet met machines geslepen worden omdat deze nog niet secuur genoeg zijn. Hierdoor kan men spreken over ambachtelijk werk.

Om de kwaliteit van de diamant te waarborgen zijn er vier C’s in het leven geroepen:

Cut: slijpvorm
Colour: kleur
Clarity: zuiverheid
Caratweight: karaatsgewicht

 

Diamanten horloges
Horloges zijn een mooie plaats om diamanten in te verwerken omdat ze erg opvallen. Maar horloges die alleen maar uit diamanten bestaan kunnen ongelofelijk duur worden. Zo heb je de 201 carat Chopard horloge die maar liefst 25 miljoen euro kost. Dit horloge bestaat uit wel 874 diamanten waarvan rode, blauwe en zilveren. Natuurlijk hoef je het niet zo erg te maken, maar een horloge geheel uit diamanten kan aardig prijzig worden. Gelukkig kun je natuurlijk ook kiezen voor een horloge met een aantal diamanten.

Horloges met bijvoorbeeld één diamant vallen in prijs reuze mee. Dit soort horloges zijn voor buitenstaanders niet zichtbaar als diamanten horloges. Als je het graag aan je omgeving wilt laten zien is het verstandig om meerdere diamanten aan je horloge te hebben.

Hoe duur zijn diamanten horloges?
Diamanten horloges komen in verschillende prijsvormen. Zo heb je goedkopere diamanten horloges met weinig diamanten. Veel hiervan zijn diamanten horloges met slechts één diamant in de wijzer. Diamanten horloges die geheel uit diamanten bestaan zijn erg duur en misschien niet de moeite waard.

Combinatie
De meeste diamanten horloges zijn een combinatie van witgoud, geelgoud of zilver. Diamanten zijn dan de puntjes op de i om het nog mooier te laten lijken.