Diamanten kettingen

Ambachtelijk werk
Diamanten worden nauwelijks door machines geslepen, maar het gaat meestal nog gewoon met de hand omdat de machines niet zo secuur kunnen werken.

 

Imitatie diamant
Wil je wel genieten van een diamanten ketting, maar wil je er niet veel geld voor betalen? Imitatie diamanten zijn de uitkomst voor jou. Materialen als zirkonia worden hier veelvuldig voor gebruikt. Loodglas en strass zijn ook materialen die als imitatie diamant gebruikt worden. De imitatie diamanten lijken sprekend op echte diamanten, maar zijn kwalitatief toch echt een stuk minder.

Kettingen zijn er in veel verschillende soorten en maten

Ketting met edelsteen
Diamanten kettingen vallen onder de kettingen met een edelsteen. Omdat er een diamant aan de ketting zit of de ketting is geheel uit diamanten opgebouwd is dit ook direct de duurste ketting. Naast diamanten worden er ook andere edelstenen veelvuldig gebruikt. Hieronder worden er een aantal genoemd:

Robijn
Topaas
Opaal
Turkoois
Amethist
Smaragd

De diamanten kettingen kunnen worden gecombineerd met goud of zilver om een premium gevoel aan de ketting te verbinden. Diamanten aan een kralen ketting hangen is natuurlijk geen gezicht dus je hebt wel goed materiaal nodig om te combineren.
Dunne diamanten ketting
Kettingen die volledig uit diamanten bestaan zijn natuurlijk ontzettend duur, maar voor de rijken onder ons is het wellicht een mooie toevoeging op de sieradenkast. Naast volledig diamanten dunne kettingen zijn er uiteraard ook dunne kettingen die uit zilver of goud bestaan en een bedel in de vorm van diamant hebben. Deze geven ook een mooie look op je uiterlijk, maar zijn tenminste betaalbaar.